Filmmusiken hyllades söndagen den 17 november 2019 (för andra året) med en egen festival. Tolv nygjorda kortfilmer med specialgjord musik visades för en fullsatt Kungasal på Kungl Musikhögskolan i Stockholm. Musiken framfördes live av Stockholms Filmkör och en orkester under ledning av Per Engström

Temat för årets Film Music Live Festival var ”hopp”, ett tema som de medverkande regissörerna och tonsättarna gav olika infallsvinklar. En jury med Tove Thorslund, Richard Jarnhed, Ditte Feuk, Joakim Tillman, Filip Hammarström och David Thyrén, valde ut de tre festivalvinnarna. Juryns ordförande Simon Kölle var också festivalens konferencier.

Bästa film, bästa musik och juryns specialpris

Bästa film – Hårga.
”Filmens hälsingemiljö och rollgestalternas relationer gestaltas med stark närvaro och osvikligt hantverk. Musiken understryker effektivt och inlevelsefullt filmens atmosfär.”
Regi: André Löwenbrååt. Musik: Jonas Dominique

Bästa musik: Anton Berlin 
för originalmusik till filmen Hjärterummet. ”Både lekfullt och expansivt förhöjer musiken filmens grundkänsla, samtidigt som den träffsäkert illustrerar filmens narrativ.”
Regi: Marina Svala Nyström.

Juryns specialpris – Solen är femtusenfemhundra grader.
”En hoppfull berättelse som med nerv och energi gestaltar den unga Edvinas känsla av ensamhet och utanförskap. Men hon lyckas ta sig ur sitt skal och livet vänder.”
Regi: Engeli Broberg. Musik: Jakob LindhagenLÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.