Har du, ditt barn eller barn-barn saknat att Wolfgang Amadeus Mozart inte finns som Playmobil-figur. Från den 4 november finns han, bl a i museibutiken vid Mozarteum Foundation (enligt uppgift ett av de mest välbesökta museerna i världen), eller för beställning på www.mozarteum.at.

Playmobil-Mozart har fått sin design av den vetenskapliga avdelningen för Mozarteum Foundation. Mozart framställs här i sina ursprungliga kläder, i en röd kjol – med manschetter, naturligtvis – såväl som en dekorativ väst och en jabot (halskrås), ett trendigt modetillbehör vid den tiden.

Wolfgang Amadé har också svarta skor med de typiska guldspännena. Mozart-erans mode inkluderar givetvis statussymbolen vit peruk med fläta.

Playmobil-Mozart i större skala spelar dessutom framför det välkända huset med gula fasaden där han föddes den 27 januari 1756. Getreidegasse 9 i Salzburg.

Behållningen av intäkterna för leksaksfiguren kommer att gå till musikutbildningsprogrammet KlangKarton, där barn, ungdomar och familjer får möjlighet att ta del av konserter, workshops och framföranden av internationella artister.Bilden överst: Den ytterst glade Rolando Villazón, direktör vid Mozarteum Foundation.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.