Piteå Kammaropera har premiär den 12 oktober i Studio Acusticum med den nyskrivna operan Kärleksmaskinen – en kammaropera som bygger på ett nutida tema och en spännande frågeställning; kan man skapa den perfekta partnern i form av en robot?

Johan Ullén, tonsättare och pianist

Kompositören och pianisten Johan Ullén har tillsammans med ibrettisten Sigrid Herrault gått loss på människans förhållande till teknik och tillvarons mörka sidor som vi får möta i Kärleksmaskinen.

Scenografi och kostym är skapat av Marcus Olson. Regissör är Mårten Forslund, som regisserat flera produktioner för bl a Kungliga Operan.

Specialdesignad partner

Manda, en kvinna mitt i karriären, får ett sensationellt erbjudande i form av en specialdesignad partner som går att programmera utifrån hennes önskningar och behov. Manda, som slits mellan att satsa allt på karriären och samtidigt hinna hitta kärleken, är inte längre van vid närhet… Så vad händer när drömmannen Ion väl är levererad och hon skrivit under på att robotens handlingar är på hennes eget ansvar?

Elisabeth Meyer, sopran, spelar Manda, Conny Thimander, tenor, Skarp, Joa Helgesson, baryton, Ion (roboten), Katija Dragojevic, mezzosopran, Tea.

Ensemblen Norrbotten NEO framför musiken. Allt under ledning av dirigenten David Björkman.

Förutom i Piteå ges Kärleksmaskinen i Umeå den 15 oktober, i Östersund den 17 oktober, Härnösand den 19 oktober, Luleå den 21 oktober.



Foto: Anders Alm. Foto Johan Ullén: Emelie Joenniemi

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.