Hösten 2020 slutar Malin Broman efter fyra år som konstnärlig ledare för Växjö-baserade orkestern Musica Vitae. In kliver istället violinisten Benjamin Schmid.

Han anses vara en av vår tids mest mångsidiga violinister och har haft stora framgångar som solist med Wiener Philharmoniker, spelat in mer än 40 CD-skivor och verkar som professor vid Mozarteum i Salzburg, bland mycket annat.

Benjamin Schmid är född i Wien (1968), uppvuxen i Salzburg. Han är rikligt prisbelönad och bl a mottagare av ECHO Klassik och Strad Selection. Han är professor i violinspel vid Mozarteum i Salzburg.

Schmid har även en framstående karriär inom jazzen och uppträder regelbundet på välkända jazzscener.

Unik repertoarmässig bredd

Så här säger orkesterchefen Andreas Lönnqvist om det kommande samarbetet:

– Jag är otroligt glad att kunna knyta ännu en artist ur yppersta världseliten till Musica Vitae. Benjamin Schmid är unik med sin repertoarmässiga bredd som spänner från de klassiska mästerverken till nyskriven jazz och jag kan lova att vår publik kommer få njuta av hela hans register.

– Med Benjamins fantastiska kompetens och erfarenhet är jag säker på att han kommer fortsätta den fina utveckling som Musica Vitae haft under Malin Bromans ledning och befästa orkesterns position som en ensemble på högsta internationella nivå.Foto: Lienbacher

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.