Det heter Frid-lyst – ett Requiem och har fått Svenska kyrkans kulturstipendium i kategorin Musik.

Skapare av det nya verket är tonsättaren Maria Lithell Flyg och konstnären Anna Berglind.

Stipendierna från Svenska kyrkan fördelas på fem områden: musik, film, litteratur, scenkonst och bildkonst. Varje område får 100,000 kronor. Totalt hade 472 sänt in ansökningar om dessa kulturstipendier.

Ett requiem kring den biologiska mångfalden

Lithell Flyg och Berglind vill med sitt verk skapa en sorgeritual där frid lyses över de arter som redan har dött ut, med betonad aktualisering av de samtida utmaningarna genom dödsmässans gamla texter.

Frid-lyst blir ett verk där flera av publikens sinnen får samverka – musiken/hörsel och ljuset/syn – betonas den biologiska mångfaldens betydelse och vårt ansvar för den i en värld som är gemensam, sägs det i beskrivningen.

Foto, Lithell-Flyg: Nadja Sjöström

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.