Lennart Reimers (1928–2009) var musikdirektör, musikolog, musik- och bokförläggare och grundade 1975 Edition Reimers, ett förlag som kom att ägna sig åt klassisk och samtida musik med särskild inriktning på den svenska musiken.

I katalogen som byggts upp hos Edition Reimers finns verk av några av de allra främsta svenska tonsättarna som Karin Rehnqvist, Henrik Strindberg, Anders Eliasson, Mats Larsson Gothe, Arne Mellnäs, Folke Rabe och Jan W. Morthenson.

Nu är förhandlingarna klara: Edition Reimers katalog överlåts till Gehrmans Musikförlag.

– Det har funnits en diskussion förlagen emellan en tid och jag är väldigt glad att en överenskommelse nu har nåtts. Edition Reimers och Gehrmans kataloger kompletterar varandra fint och de överförda verken kommer på ett naturligt sätt att presenteras tillsammans med Gehrmans, säger VD Filiz Erat Edhlund.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.