Förra året hade Stockholms Kulturfestival 1 miljon besökare. Det lär inte bli färre vid 2019 års festival som just nu pågår i Stockholm (13–17/8). Temat i år är Rymden.

Kungliga Operan öppnar säsongen på Gustav Adolfs Torg och Stockholms Kulturfestivals GAT-scen framför operahuset lördagen den 17 augusti. På programmet står highlights ur säsongens repertoar och en och annan överraskning. Traditionsenligt för 14:e året i rad sker utomhuskonserten i samarbete med Stockholms kulturfestival.

Medverkande är Kungliga Operans solister, Hovkapellet och Operakören under ledning av dirigenten Anja Bihlmaier.

Vokalharmonin i rymdutstyrsel

Tidigare i veckan har bl a Vokalharmonin medverkat i Space Station Earth, som är skapat av filmmusikkompositören Ilan Eshkeri, är en unik multimediaupplevelse, som består av musik framförd av en stor orkester, ensemblen Vokalharmonin, elektroniska instrument samt ett videoverk som på ett både existentiellt och filosofiskt plan låter betraktaren titta ner på jorden från det svävande laboratoriet ISS (International Space Station).

Organisterna Joakim Andersson, Martin Blomquist och Michael Waldenby spelad rymdmusik för piano och orgel i S:t Jacobs kyrka fredagen den 16 augusti. Med verk av Franz Liszt och Gustav Holst med flera.

Allt i Stockholms innerstad

Stockholms Kulturfestival är stadens återkommande kulturfest i augusti som genomförs av Stockholms stad. Huvudansvarig är kulturförvaltningen. Kulturfestivalen sker samtidigt som ungdomsfestivalen We Are Sthlm i Kungsträdgården.

Festivalen äger rum i Stockholms innerstad, spelplatserna är Gustav Adolfs torg, Karl XII:s torg (Dansbanan), Skeppsbron, S:t Jacobs kyrka och familjeområdet på Norrbro.

Programmet är brett och innehåller allt från world music, jazz, opera, klassiskt, pop, rock, aktiviteter för barn/familj, samtal, street art, teater, walks (stadsvandringar), konst, dans, foto och internationella gästspel.

All info om programpunkterna ›

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.