Det lilla missionshuset i Arild med 80 sittplatser och Arilds Vingård är konsertscener för den sommarfestivalen Musikdagar i Arild.

I missionshuset ger man två konserter per dag den 11 och 13 augusti, så att åtminstone 160 personer per konsert kan få chansen att lyssna.

2014 satte cellisten Christina Wirdegren Alin fart på ännu en skånsk kammarmusikfestival. Åren 2015–2016 och 2018 återkom man och 2019 blir det fyra festivaldagar, från den 9 t o m den 13 augusti 2019. Till sin hjälp i festivalledningen finns nu även violinisten Lina Weber Ekdahl.

– Inledningsvis blir det en konsert på Arilds Vingård med musik från bl a film och musikal, i mitten en klassisk sådan med storartad cello- och pianomusik och avslutningsvis barockafton när en av vår tids absolut främsta blockflöjtister gästar, beskriver Christina Wirdegren Alin.

Barock, film & musikal, cellosonater

Stjärnan på blockflöjt är Dan Laurin som tillsammans med Anna Paradiso Laurin på cello, Karolina Weber Ekdahl på barockviolin och Christina Wirdegren Alin på barockcello framför musik av Johann Helmich Roman och hans samtida inspirationskällor Telemann och Händel.

Konserten på Arilds Vingård ska innehålla Stjänornas musik – highlights från film och musikal med Hanna Holgersson och Anders Mårtensson, sång, Joakim Holgersson, piano, Pelle Grebacken, blås, Christina Wirdegren Alin, cello och Karolina Weber Ekdahl, violin.

I ett Klassiskt Mästarmöte blir det cellosonater av César Franck och Ludwig van Beethoven med två unga musiker: Josef Alin, cello, och Elias Holm, piano.


Mer info om Musikdagar i Arild


  

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.