Det tog mindre än ett halvår.

Den 29 juni kommer detta drastiska meddelande från Östgötamusiken:

Styrelsen för Stiftelsen Östgötamusiken har på ett extrainsatt styrelsemöte den 27 juni beslutat att häva anställningsavtalet med länsmusikchefen då ett fortsatt förtroende för vederbörande saknas.

– Länsmusikchefen har vilselett och försökt vilseleda organisationen genom att lämna oriktiga uppgifter på olika fakturor. Vidare har länsmusikchefen missbrukat sin ställning på ett sådant sätt så att vederbörande har gynnats och organisationen skadats.

– Motstridiga uppgifter om dessa fakturor har lämnats vilket gör att förtroendet för länsmusikchefen har skadats i betydande omfattning.

Händelsen är polisanmäld. Facket och personalen har informerats.

Det var andra andra tongångar så sent som i slutet av oktober 2018. Då sa Friederike Gerlach, tillförordnad länsmusikchef på Östgötamusiken, om rekryteringen: 

Anders Jalkeus

– Vi är väldigt glada att ha lyckats med rekryteringen av Anders Jalkéus, som har lång erfarenhet som professionell musiker och ledare. Vi ser fram emot att Anders Jalkéus tillsammans med våra musiker och personal på Östgötamusiken kommer att utveckla musiklivet i regionen.

Nu är Friederike Gerlach t f länsmusikchef, igen.: Östgöta Blåsarsymfoniker

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.