Dubbla chefer för Scenkonst Sörmland

I Sörmland vågar man sig på ett delat ledarskap för den regionala scenkonstverksamheten (som även omfattar s k filmfrämjande).

Efter en omorganisation i våras har man dels en konstnärlig chef, Maria Weisby, dels skaffar man sig nu också en verksamhetschef. Det blir Jörgen Lindvall, som tillträder i september.

Weisby (som är skådespelare och regissör) var före omorganisationen teater- och musikchef vid Scenkonst Sörmland.

Lindvall har under många år arbetat i Region Jönköpings län, med olika delar och med skilda uppgifter inom dess kulturverksamhet. Sedan 2010 som kulturchef, men med både konstnärlig och administrativ inriktning som bakgrund.

Det är inga lätta saker att vara verksamhetschef, om man får tro verksamhetsområdeschefen (!) för Kultur & Utbildning i Region Sörmland:

– Det är ett angeläget uppdrag att i en ny struktur för verksamheten med ett delat ledarskap leda Scenkonst Sörmland. Fokus är att ha ett utvecklingsperspektiv såväl i verksamheten som i konsten, utifrån uppdraget att vara relevanta och angelägna för länets kulturliv. Till detta arbete har vi knutit en erfaren chef med en syn på verksamheten som vi delar, säger verksamhetsområdeschefen Mikael Palo.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.