Ett tillfälle att passa: på nationaldagen, den 6 juni, bjuder Drottningholms Slottsteater in till föreställning och musik med fri entré. Det är säsongsinvigning av Sveriges enda teater som står på Unescos världsarvslista.

Dagen bjuder bland annat på en dramatiserad visning med mycket sång och musik, teater med skådespelarna Johan Rabaeus och Andreas T Olsson samt musik med delar av Drottningholmsteaterns orkester.

Historiskt unika teatern

Drottningholmsteatern är en historisk teater som saknar motstycke i världen. I Déjeunersalongen, som en gång var Gustav III:s frukostmatsal, presenteras en försmak av föreställningen Dövheten som görs i samarbete med Dramaten. Johan Rabaeus som Beethoven och Andreas T Olsson som hans brorson får sällskap på scenen av en stråkkvartett under ledning av Maria Lindal.

Därefter bjuds på en kortare konsert med barockmusik. 

Två premiärer

Den 3 augusti är det premiär på Ariodante, en opera av Georg Friedrich Händel med den internationella mezzostjärnan Ann Hallenberg i huvudrollen.

Ann Hallenberg är Artist in Residence på Drottningholms Slottsteater de kommande två åren. Uppdraget innebär att hon ges möjlighet att sätta sin konstnärliga prägel på teaterns verksamhet och att hon delar med sig av sin stora erfarenhet av barockrepertoaren.

Den 5 september är det urpremiär på Dövheten, en teaterföreställning med bland andra Johan Rabaeus, Anderas T Olsson och Grynet Molvig på scenen. Föreställningen görs samarbete med Dramaten och är skriven av Niklas Rådström.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.