Hur klingar Yoko Onos, Edith Södergrans och John Steinbecks texter översatta till musikens språk? Eller hur låter Sagan om Ringen? Eller Robinson Kruse om den blir tonsatt?

Gunnebo kammarmusikfestival fokuserar i år på relationen mellan litteratur och musik. De vill utforska hur kompositörer tycker att ders favoritböcker ska klinga. Dessutom vänder man på frågan och undrar vad spm händer när författare får sätta ord på sin favoritmusik? 

Tolv av Sveriges nu aktiva tonsättare har specialskrivit var sitt stycke till programpunkten ”Hur låter din favoritbok?”

Det blir nyskriven musik av
Henrik Strindberg
Sofia Jernberg
Erik Peters
Anna-Lena Laurin
Thomas Liljeholm
Jenny Hettne
Sven-David Sandström
Lina Nyberg
Max Käck
Anne Pajunen
Anna Eriksson

— och så de medverkande musikerna i TheGothenburgCombo.

Festivalens mest ambitiösa program

Det är elfte året som Gunnebo slott och Trädgårdar genomför sin kammarmusikfestival i slottets salong. Det gör i samarbete med den välkända Göteborgsduon The Gothenburg Combo, som består av gitarristerna David Hansson och Thomas Hansy (bilden överst).
– Vi har haft förmånen att få turnera över nästan hela världen. Gunnebo slotts salong är en av de absolut bästa konsertlokaler vi spelat i, både när det gäller akustik och inramningen av själva upplevelsen!

Årets tema är Ordens musik! Tonernas poesi!. Under kammarmusikdagarna den 23 – 26 maj får publiken också möta författarna Jila Mossaed, Agneta Pleijel och Göran Greider, samt lyssna till skådespelaren Reine Brynolfsson.

Medverkande musiker är, förutom TheGothenburgCombo, violinisten Anders Lagerqvist och pianisten Stefan Bojsten.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.