Vocal postcards är en scenisk konsert som ges samtidigt i Göteborg och Aten. På GöteborgsOperan sjunger den internationella kören live, och körens grekiska motsvarighet livestreamas när de samtidigt uppträder i Aten.

Bakgrunden är att GöteborgsOperans och Svenska Röda korsets internationella kör och Greek National Opera Intercultural Choir har skrivit vykort till varandra med berättelser om sina personliga resor. Berättelser som nu blivit musik.

Den videolänkade konserten äger rum den 8 maj. Live på scenfinns GöteborgsOperans och Svenska Röda korsets internationella kör. Körledare är Bo Wannefors. Från Aten livestreamas Greek National Opera Intercultural Choir.

Traditionella sånger från olika länder blandas med ett nytt stycke av kompositören Trevor Grahl, influerat av körmedlemmarnas personliga berättelser och erfarenheter som de delat med varandra genom att skicka minnen till varandra på vykort. Utdrag ur dessa kommer även att läsas upp för publiken. Och intresset är stort – biljetterna är nästan slut.

Detta är bakgrunden

GöteborgsOperan och Greek National Opera har varsin kör vars medlemmar kommer från hela världen. De bär på olika erfarenheter, talar olika språk och delar viljan att sjunga och skapa tillsammans. GöteborgsOperans samarbete med Svenska Röda korset inleddes i samband med musikalen Kristina från Duvemåla 2014. Under en vecka samlades nyanlända människor och professionella artister för att skriva egen text, musik och teater utifrån musikalen och deltagarnas egna erfarenheter. Syftet var att lyfta kopplingarna mellan vår samtid och den svenska historia som berättas i musikalen.

År 2015 grundades GöteborgsOperans och Svenska Röda Korsets första internationella kör.
LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.