Dirigentexamen. Kommer han få några jobb i Sverige?

Magnus Theodor Torpp Larsson (f. 1992) har sedan 2017 studerat dirigering på masternivå vid Kungliga Musikhögskolan samt i solistklassen vid Det Kgl. Danska Musikkonservatoriet i Köpenhamn. Handledare vid KMH är professor B Tommy Andersson.

Nu är det dags för hans diplomkonsert. Han ska den 11 april dirigera Norrköpings Symfoniorkester vid en konsert i De Geerhallen, Norrköping.

Programmet består av
Richard Strauss Don Juan
Bernt Sørensen Evening Land
Pjotr Tjajkovskij Symfoni nr 4

Norrköpings Symfoniorkester samarbetar med Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, vilket bland annat innebär att masterstudenterna i dirigering avlägger sina examensprov genom att leda en konsert med SON.

Danske Magnus T. T. Larsson har, sin unga ålder till trots, visat upp sig på de professionella scenerna i både Danmark och Sverige och har dirigerat och assisterat vid åtskilliga orkester- och operaproduktioner. Vid sidan av dirigering ägnar sig Magnus också åt att komponera och han är assisterande organist i Frederiks Kirke i Köpenhamn.


Sveriges orkestrar är, som bekant, inte så villiga att släppa fram de i landet utbildade dirigenterna. Frågan om kommande engagemang hänger i luften. Unga dirigenter från andra länder har sedan decennier haft företräde.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.