En utbildad pianist som den senaste tiden jobbat med butikssupport för Klarna tar nu klivet tillbaka till musikbranschen och blir vd på Gehrmans.

Det anrika musikförlaget (grundat 1893) får sin förmodligen första kvinnliga vd – Filiz Erat Edhlund. Hon tillträder som vd i slutet av maj 2019 och efterträder förlagets nuvarande vd, Gunnar Helgesson, som blir kvar som ”Senior Director Composers & Repertoire”.

Filiz Erat Edhlund är utbildad pianist med inriktning på kammarmusik och har arbetat länge i ledande befattningar inom musikbranschen, främst inom licensieringsbolaget ICE, som STIM äger tillsammans med andra upphovsrättssällskap i Europa. Närmast kommer hon från tjänsten som Europachef för Klarnas butikssupport.

– Jag ser verkligen fram emot att komma närmare musiken igen. Ett livsvillkor för musiklivet är att upphovsrätten respekteras och att royaltyflöden fungerar. Med den erfarenhet jag har av branschen så hoppas jag kunna tillföra ett verkligt värde till bolaget, kommenterar Filiz Erat Edhlund sitt nya jobb.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.