Han har gett hundratals och åter hundratals orgelkonserter i sin kyrka, Adolf Fredriks kyrka vid Sveavägen i Stockholm. Han har från sin orgelpall assisterat vid otaliga kör- och ensemblekonserter, liksom vid gudstjänster.

Under många år ledde han dessutom både Kyrkokören och Motettkören i Adolf Fredrik.

Efter 30 års tjänst är man trotjänare i ordets finaste betydelse. Och äntligen fick organisten Per-Ove Larsson Sankta Cecilia-priset, priset för kyrkomusikaliska insatser i Stockholms stift (ära + 20,000 kr).

Cecilia-priset delades ut av biskop Eva Brunne i Engelbrektskyrkan i Stockholm den 2 februari vid årets Jubilatekonsert.

Prismotivering:
Per-Ove Larsson inspirerar församling, konsertpublik och Stockholmskollegor med sitt briljanta orgelspel och sin musikaliska mångsidighet. Med lyhördhet och skicklighet skapar han trygghet i alla samarbeten, från gudstjänster mitt i veckan till festgudstjänster och konserter. Alltid noggrann och förberedd öppnar han rum för musikaliska möten i glädje och sorg. Per-Ove lever musik.

Nyskriven musik av Susanna Lindmark och Anna Cederberg-Orreteg ingick i Jubilate-konserten, framförd av bl a 11 ungdomskörer.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.