Nu har lärare, studenter och övriga medarbetare vid KMH, Kungliga Musikhögskolan, ställt sig bakom rekryteringsgruppens förslag att utse Helena Wessman till ny rektor.

De formella besluten tas under februari. Högskolans styrelse får nu förslaget. Beslutet tas av regeringen.

Rektorsförslaget som efterträdare till Cecilia Rydinger-Alin är Helena Wessman, sedan fem år tillbaka konserthuschef för Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen med Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören.

Blandade känslor

– Det är med mycket blandade känslor som jag tagit emot beskedet. Helena är en stark förespråkare för Public Service och ser vikten av att verksamheten i Berwaldhallen ger den svenska radiopubliken starka musikupplevelser genom P2. Ensemblerna har fortsatt att utvecklas under hennes ledning och hon lämnar en organisation i mycket gott skick, säger Anna-Karin Larsson, chef för Område Musik inom Sveriges Radio.

Cecilia Rydinger-Alins förordnande som rektor går ut i sommar. Helena Wessman tillträder tjänsten som rektor på Musikhögskolan den 5 juni, förutsatt att högskolans styrelse och regeringen beslutar så.

Arbetet med rekrytering av en ersättare som Berwaldhallens konserthuschef påbörjas inom kort.

Foto: Bo Söderström

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.