Musica Vitae, med bas i Växjö, slår samman sina stråkstyrkor med Västerås Sinfonietta och presenterar ett program med Richard Strauss, Richard Wagner och den allestädes närvarande Ludvig van Betthoven.

Det händer vid två tillfällen: i Västerås den 7 februari, i Vara konserthus den 10 februari.

Med sig har sinfoniettorna den unga och prisade mezzosopranen Cornelia Beskow, som kommer att framföra kärlekshyllningen Wesendonck-Lieder av Richard Wagner med text av kompositörens älskade, poeten Mathilde Wesendonck.

Cornelia Beskow (född 1986) fick våren 2017 ett stort stipendium från Kungliga Operans Anders Wall-stipendium. I november 2017 gjorde hon storslam med tre priser The Lauritz Melchior International Singing Competition i Aalborg, Danmark.

Metamorfoser och Eroica

I konserterna spelas dessutom det fantastiska stycket för 23 solostråkar – Metamorfoser av Richard Strauss – samt ’Eroician’, Symfoni nr 3 av Ludwig van Beethoven.

Malin Broman är konsertmästare – som just fått HM Konungens medalj av 8:e storleken i högblått band, ”För betydande insatser inom svenskt musikliv”. Pianisten och chefsdirigenten för Västerås Sinfonietta Simon Crawford-Phillips leder orkestern.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.