Malmö Chamber Music läggs ned

Kammarmusikfestivalen i Malmö, Malmö Chamber Music, fick inte leva så länge. Den startades 2016 och hann genomföra tre festivaler; men 2019 blir den inte av. Anledning: medel saknas i den nya kulturbudgeten.

Konstnärlig ledare för Malmö Chamber Music har varit trumpetaren Håkan Hardenberger. Han har under de tre åren kunnat presentera världsartister såsom Hagen Quartet, Leif Ove Andsnes, Academy of St Martin in the Fields, Pernilla August, Baiba Skride, Paul Lewis och Xavier de Maistre i närvaro av festivaltonsättare som Betsy Jolas, Brett Dean, Heinz Karl Gruber och Mark-Anthony Turnage.

– I nuläget behöver vi prioritera kärnan i vårt uppdrag; den regionala verksamheten, och därmed de regionala festivalerna som t ex Ystad Jazzfestival, Båstad Kammarmusikfestival och Korrö folkmusikfestival, säger VD för Musik i Syd, Susanne Rydén i en kommentar.

Hon betecknar verksamheten Musik i Syd som ett mobilt konserthus vars uppgift det är ett erbjuda musik av hög klass i Skånes samtliga kommuner; Malmö har redan ett betydande konsertutbud.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.