Till operabranchens Sound-of-Music-kategori måste man nog räkna Georges Bizets Carmen från 1875, internationellt såväl som nationellt.

Miriam Treichl

På Operan i Stockholm gör man sig nu redo för den 1502:a uppsättningen av Carmen. Den här gången i regi av Johanna Garpe och med Miriam Treichl i huvudrollen och med Joana Carneiro som dirigent. Föreställningarna spelas från den 19 januari t o m 4 april.

I Garpes version får Carmen vara en underbetald konfektionsarbetare som tillverkar spanska souvenirer och där manligheten utspelas i kampsportsarenan. José spelas av Daniel Johansson alternativt Jesper Taube.

Brooks version I Karlstad

För första gången i Sverige blir det en uppsättning i Karlstad av Peter Brooks numer legendariska version av Carmen, La Tragédie de Carmen från 1981 (här i regi av Sam Brown). Wermland Opera presenterar en Carmen i koncentrat med hjälp av fyra sångare, två skådespelare, orkester och statister.

Solgerd Isalv

Carmen sjungs av Solgerd Isalv, Don José av William Davis Lind. Föreställningarna på Wermland Operas Lilla scen spelas från 28 mars till den 30 maj och dirigeras av Johannes Gustavsson som alternerar med Fredrik Burstedt.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.