100 kvinnor stark kör i jubileumskonsert

Det tog 108 år efter det att manskören Stockholms Studentsångarförbund bildades tills dess att det även blev en akademisk version med damkör. Så sedan 2013 finns Stockholms Akademiska Damkör. Grundad av dirigenten Pelle Olofson (som sedan 2012 även är dirigent för Stockholms Studentsångare).

Damkörens fem år i körlivet firas storstilat. Man bjuder in tre av Nordens främsta damkörer till en magnifik jubileumskonsert i Gustav Vasa kyrka lördagen den 20 oktober. Så långt över 100 damkorister kommer att vara igång.

Programmet har fokus på kvinnliga tonsättare, men det kommer även att framföras klassiska körstycken och nordiska folkvisor.

Inbjudna körer är Kvindelige Studenters Sangforening från Oslo med dirigenten Marit Tøndel BodsbergTromsø Akademiske Kvinnekor med dirigenten Bjarne Isaksen och Akademiska Damkören Lyran från Helsingfors med sin dirigent Jutta Seppinen.

 

Allt överskott från konserten går till Föreningen Storasysters arbete för ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld. Även om man inte är på plats vid konserten kan man swisha valfritt belopp till Föreningen Storasyster under konserten på nummer 123 676 9251.

 

Bilden överst: Stockholms Akademiska Damkör. Foto:Samuel Tylstedt

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.