Världens mest spelade opera? Förmodligen.

Carmen av Georges Bizet från 1875 (samma år han dog) var en av de första realistiska operorna som skildrar vanliga människor. En skandal till en början, men Carmen med sina starka melodier och passionerade handling tog snart publiken med storm.

 

Malmö Opera har skapat en turnéversion av Carmen, som nu ska ut och lufta sig. Premiär det var det den 15 september i Verkstan, Malmö Opera. Därefter väntar 25 spelplatser för denna uppsättning, med sista i Höganäs den 2 december.

I danska regissören Anne Barslevs turnéversion har Benjamin de Murashkin gjort den musikaliska bearbetningen för tre instrument: ackordeon, cello med John Löfgren, och klarinett med Blagoj Lamnjov. Kapellmästare är ackordeonisten Ida Løvli Hidle. Scenografi och kostym är signerat Stine Martinsen. Carmen tolkas av mezzosopranen Emma Sventelius.

I övriga roller:
Don José – Alexander Grove
Escamillo – Aleksander Nohr
Mïcaela/Frasquita – Sara Swietlicki
Zuniga – Nils Gustén
Mercedes – Katarina Lundborg
Dancaïro – Jonas Samuelsson
Remendado – Conny Thimander

Malmö Operakör framträder i inspelad version.

Turnéplan för Carmen

 

Bilden övers: Alexander Grove och Emma Sventelius. Foto: Katja Tauberman

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.