Kalas i Göteborg med mycket kultur

Ett fyrverkeri med kulturevenemang pågår. Tacka för det, det kallas Göteborgs Kulturkalas och har med åren växt till ett jättearrangemang. I augusti varje år exploderar Göteborg med ett överväldigande utbud av gratis aktiviteter (2018 handlar det om närmare 1,500) för de flesta smainriktningar i alla åldrar.

Med över 1 miljon besök är Göteborgs Kulturkalas en av Nordens största kulturfestivaler. Årets kulturkalas som pågår mellan den 14 och 19 augusti är det sjunde i ordningen. EuroPride Göteborg ingår också i kalaset.

 

Mängder av musik och medverkande

Drygt 200 av aktiviteterna är musikevenemang. Göteborgs Pianofestival ingår i utbudet och där bjuds mästarklasser med Per Tengstrand, Katarina Ström-Harg, Maurizio Moretti och Daniel Klanger liksom framträdanden med unga lovande pianister.

Kören DaCapo ger körkonsert, GöteborgsOperan ger smakprov ur den kommande säsongen, ”Sånger från långt borta och nära” heter ett program med vokalkvartetten Tetra, och soprantrion Divine sjunger opera för alla.

Förbjudna Stadens Kammarorkester ger en konsert med traditionell kinesisk musik i GöteborgsOperans foajé, Göteborg Wind Orchestra ger en konsert med ”Storslagen filmmusik”.

Foto: Jörgen Nahm, Sequence

Jubileumslägret Side by Side (som pågick i juni med över 1,800 deltagare!) gör en konsert tillsammans med Göteborgs Symfoniker. GSO finns också med på Götaplatsen i ett samarbete med sångerskan Ane Brun.

Det blir bleckblåsmusik från Domkyrkans torn och inne i kyrkan även cellosonater av Claude Debussy och Frank Bridge med Antonio Hallongren och Thomas Rudberg.

Jeunesses Musicales Sverige presenterar en konsert i Cirkustältet i Bältesspännarparken med vinnarna i tävlingen Imagine Sweden, som är en musiktävling för musiker mellan 13 och 21 år.

I Göteborgs Konserthus kan man avsluta kulturkalaset med ett yogapass med livemusik av Göteborgs Symfoniker eller med stor pianokonsert i GöteborgsOperan. På två flyglar ges ett varierat program med bland andra Teres Löf, Ha-Young Sul, Katarina Ström-Harg, Per Tengstrand, Iiro Rantala och Svenska Balettskolan. Leonard Bernstein 100 år kommer också att firas med en konsert i GöteborgsOperans foajé.

Allt med det omfattande utbudet i Göteborgs Kulturkalas finns här

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.