Lax till Folkoperans styrelse

Elisabeth Lax blir ny styrelseordförande i Folkoperan AB. Hon efterträder Ulrika Årehed Kågström. Stiftelsen Folkoperans ordförande Ann Larsson uppskattar Lax’ långa och breda erfarenhet från ledande positioner på kulturinstitutioner och inom regional kulturförvaltning.

– Hon har en fantastisk bakgrund som kombinerar både en karriär som operasångerska med chefserfarenheter från såväl kulturinstitutioner som GöteborgsOperan och Norrbottensteatern som från kommunal och regional förvaltning, senast från Norrbottens läns landsting, säger Ann Larsson, ordförande i Stiftelsen Folkoperan.

Från körchef till personalchef till teaterchef …

Elisabeth Lax har senast varit teaterchef för Norrbottensteatern i Luleå. Dessförinnan har hon arbetat som divisionschef Kultur och utbildning inom Norrbottens läns landsting och som Kultur och Turistchef i Kungsbacka kommun. Elisabeth har en konstnärlig bakgrund som operasångerska på Norrlandsoperan, Oscarsteatern och Riksteatern men framförallt från Stora Teatern/GöteborgsOperan, där hon sedermera blev körchef, projektledare och även arbetade som personalchef under drygt 5 år. Elisabeth har haft regeringsuppdrag i Myndigheten för Kulturanalys Insynsråd och har suttit i styrgruppen för det nationella kulturdataverktyget Kulturdatabasen.

2017 fick hon Norrlandsförbundets Olof Högbergplakett, för enastående insatser för att utveckla den norrbottniska kulturen.

Folkoperans styrelser

Folkoperan AB:s styrelse består från och med nu av Elisabeth Lax (styrelseordförande – nyval), Liselott Axelsson (omval), Monica Danielsson (omval), Rickard Gramfors (omval), Pratik Vithlani (nyval), Karin Lekberg (omval), Carl Unander-Scharin (omval) och Fredrik Zetterström (omval). Personalrepresentanter är Stefan Axelsson (omval) och Jon Sundberg (omval).

Stiftelsen Folkoperans styrelse består av Ann Larsson (ordförande), Elisabeth Annell Åhlund, Tobias Ringborg, Carin Norberg och Fredrik Zetterström, samt stiftarna Staffan Rydén och Arne Åkerström.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.