HemOrkestrarAnne Sofie von Otter tillbaka på konsertscenen

Anne Sofie von Otter tillbaka på konsertscenen

En av våra mest hyllade och älskade mezzosopraner är efter vårens tragiska händelser i familjen Benny Fredriksson – Anne Sofie von Otter tillbaka på konsertscenen. Den 17 maj framträder Anne Sofie von Otter i en konsert i Gävle konserthus och sjunger Kurts Weills De sju dödssynderna och sånger från Broadway av Kurt Weill, Leonard Bernstein och George Gershwin.

Dirigenten Jaime Martin

Gävle Symfoniorkester leds av sin chefdirigent (sedan 2013) Jaime Martin.

Konsertprogrammet innehåller:
Kurt Weill De sju dödssynderna
Bernstein Candide – Overture
Weill One life to live
Weill Speak Low
Weill The Saga of Jenny
Bernstein Three dance episodes från ”On the town”
Gershwin They can’t take that away from me

 

Anne Sofie von Otter är en av vår tids mest mångsidiga vokalartister med en unik karriär. I över tre decennier har hon funnits i den absoluta eliten av internationellt verksamma sångare. En fulltecknad konsertkalender har tagit von Otter till alla världens hörn i framträdanden med världsledande dirigenter och orkestrar.

 

Den här säsongen har Anne Sofie von Otter fortsatt sitt samarbete med den gränsöverskridande stråkkvartetten Brooklyn Rider med ett program innehållande musik från den gemensamma inspelningen ”So many things” på skivbolaget Naïve.

Andra höjdpunkter under säsongen har varit urpremiären av Sebastian Fagerlunds opera “Höstsonaten”, baserad på Ingmar Bergmans film. Vidare har hon sjungit på Mme de Croissy (Karmelitersystrarna) på Théâtre des Champs-Élysées i Paris och på Komische Oper i Berlin samarbetar hon med regissören Barrie Kosky i ett nytt projekt med titeln “Ich wollt ich wär ein Huhn”.

 

 

Foto, Anne Sofie von Otter: Mats Bäcker. Foto, Jaime Martin: Alexander Lindström

 

 

%d bloggare gillar detta: