Fanny Hensel. född Mendelssohn (som levde 1805 till 1847) dyker upp ett antal gånger i Växjö fredagen den 18 maj. Det är Musica Vitae som tillsammans med sin konstnärliga ledare Malin Broman tänker framföra Fannys musik på både väntade och oväntade ställen – flera gånger under samma dag.

Det blir snabba ryck denna förhoppningsvis fina majfredag: på Teleborgs slott, kl 12.30 och 13.30. (där det finns tillfället  att njuta av en trevlig fredagslunch), Växjö domkyrka kl 12.00 och på restaurangen PM & Vänner (after work med musik på Tak, kl 17.00).

 

400 kompositioner!

Fanny Mendelssohn var brodern Felix’ outtröttliga bollplank. Många anser syster Fanny som den mest begåvade av dem. Hon skrev över 400 verk men befinner sig fortfarande på de undanskuffades plats i den västerländska musikhistorien.

Det som framförs i Växjö är Fanny Mendelssohn Hensels stråkkvartett i Ess dur.

Stråkkvartetten kommer i juni att spelas in av dB Productions på Palladium i Växjö.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.