Stjärnregissören sparkas från GöteborgsOperan

På lördag den 21 april har Mussorgskijs opera Boris Gudonov premiär på GöteborgsOperan. Men nu sparkas regissören Peter Konwitschny från föreställningen och operahuset, som P4 Göteborg var först att meddela.

Avskedet sker med omedelbar verkan, efter ett uppträde vid tisdagens förberedande genrep. Stjärnregissören blev skogstokig på en musiker som övade på några takter (i samband med att applådtacket skulle repeteras).

– I anslutning till genrepet uppstod ett gräl mellan honom och medarbetare kring scenen. Han agerade gå på ett sätt som inte är acceptabelt. Han var aggressiv och de fick plocka bort honom från scenen, säger Marie Branner, pressansvarig på Göteborgsoperan.

Det var tydligen ett så häftigt utbrott från Konwitschnys sida att allt samarbete med honom sades upp.

 

Under repetitionsperioden har en assisterande regissör arbetat med föreställningen. För en dryg vecka sedan kom den tyske huvudregissören Konwitschny till Göteborg för att slutföra repetitionerna inför premiären.

Premiären påverkas inte av dessa händelser utan sker som planerat.

Mer om föreställningen här

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.