Två blåsare fick Yamaha-pris

Bland alla prisgivande organisationer finns även Yamaha Music Foundation of Europe, som varje år nominerar instrumentalister bland musikstudenter i de högre utbildningarna. Nu har det skett för 29:e året.

För 2018 hade fyra nominerats för de skandinaviska stipendierna: Samuel Baena Pérez, 25 år, Musikhögskolan i Malmö, Eduardo Sénchez Moreno, 23 år, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Marco Pennisi, 20 år, Barrat Due Musikkinstitutt, Oslo, och Leonardo Zoncati, 24 år, Kungliga Musikhögskolan, Stockholm.

Vinnare vid en finalkonsert i Artistens stora konsertsal (Högskolan för scen och musik, Göteborg)  blev klarinettisterna Leonardo Zoncati, KMH, och Eduardo Sánchez Moreno, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

För detta får de äran och varsitt stipendium på 2.000 €.

 

Mer om Yamaha Music Foundation

 

Bilden: till vänster Leonardo Zoncati, till höger Eduardo Sénchez Moreno.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.