Fjädrar från Lesjöfors skapar musik på National Theatre

Under våren är svenska tryck- och dragfjädrar (!) viktiga musikinstrument på brittiska Nationalteatern i London.

Det är ett ganska unikt samarbete har Lesjöforsbolaget European Springs & Pressings specialtillverkat tryckfjädrar och dragfjädrar för teateruppsättningen Macbeth på the National Theatre. Fjädrarna skapar en unik ljudbild i föreställningen.

Den brittiska Nationalteatern i London spelar under 2018 Shakespeares Macbeth. För att förstärka ljudproduktionen på ett helt unikt sätt kontaktade teatern European Springs & Pressings för ett samarbete kring musiken/ljuden i teaterföreställningen.

De specialgjorda stora tryckfjädrarna och dragfjädrarna används på scenen av teaterns proffsmusiker.

– Våra specialfjädrar har byggts in i orkesterdiket och används som slagverk. De spelas med stråke och andra sätt för att bygga ljudbilden på scenen. Det finns tillfällen när bilfjädrar och dragfjädrar använts för ljudeffekter, men fjädrar som instrument är unikt och med rätt utformning har vi kunnat skapa ett nytt sound, säger Simon Allen, instrumentmakare för Macbeth.

 

Bilden: till vänster tryckfjädrar, till höger dragfjädrar.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.