Manliga operasångare stöttar #visjungerut

Fyra manliga operasångare har just startat ett stödupprop för de kvinnliga sångarnas #visjungerut. Bakom initiativet står Lars Arvidson, Samuel Jarrick, Staffan Liljas och Nicola Matisic.

– För oss manliga operasångare innebär #metoo och #visjungerut ett uppvaknande. Det går inte längre att ignorera eller förminska kvinnors berättelser. Varje övergrepp är en potentiell personlig katastrof. Vi kan inte bortse från vårt ansvar i det som har varit, och vill ta ansvar för vår gemensamma framtid, skriver man i uppropstexten.

– Tystnadskulturen och likgiltigheten inför kvinnornas situation vill vi inte längre vara en del av. Vi vill individuellt, som grupp, och tillsammans med er bidra till en förändring.

– Vi tar vårt ansvar och vill stå vid er sida, respektfullt och på era villkor. Vi är beredda att våga vara besvärliga tillsammans med er när så behövs. Att vi är medvetna räcker inte; vi måste ta ansvar, och att ta ansvar är att agera

 

Ambitionen med de manliga sångarnas stödupprop är att få publicitet i samband med #visjungerut-konserterna som äger rum på flera platser i Sverige helgen den 27–28 januari.

Här är länk till stöduppropet

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.