HemI blickfångetManifestationskonsert för #metoo

Manifestationskonsert för #metoo

#visjungerut var ett av de första uppropen i höstens stora #metoo-storm. 634 svenska sångerskor (som till slut blev 705!) från ett stort antal scener och genrer gick ut offentligt och vittnade om trakasserier de utsatts för.

Operasångerskor har samlats, stöttat varandra och berättat om hundratals trakasserier, övergrepp och våldtäkter som skett inom yrkets ramar.

Nu blir det ett klingande #visjungerut

Helgen 27-28 januari kommer konserter under hashtagen #visjungerut att hållas på flera håll i landet. I Stockholm blir det en konsert lördagen den 27 januari kl 15.00 i Eric Ericsonhallen. Fri entré!

Sångerskor som Hillevi Martinpelto, Lena Hoel och Katija Dragojevic kommer tillsammans med pianister och textläsare att belysa ämnet genom att framföra den operarepertoar som är deras arbetsinstrument. Både klassiska verk och för detta tillfälle specialskrivna texter kommer att framföras.

Manifestationskonserten är ett sätt att samlas kring, och ytterligare belysa, frågan om sexuella trakasserier och sexuellt våld, både inom operavärlden och i samhället i stort.

 

För att använda sina röster till att även stötta dem utan plattform att göra sig hörda, kommer publiken under manifestationskonserten uppmanas att ge en frivillig gåva till förmån för någon av de organisationer som stöttar uppropet #utanskyddsnät.

De som i november 2017 skrev under #visjungerut

%d