En vintrig kulturfestival är på gång i Sundsvall; 2018 för femte gången. Festivalen pågår en vecka och bjuder på kulturevenemang för både vuxna och barn.

Den 19 januari 2018 invigs femte upplagan av Kulturfestivalen Sundsvall. Först ut är Ludvig van Beethovena pianokonsert, där pianisten David Huang är solist tillsammans med Nordiska Kammarorkestern.

Margareta Bengtson

Festivalveckan bjuder, förutom Nordiska Kammarorkestern, på bland annat harpisten Margareta Bengtson, flöjtisten Per Gross, trumpetaren Andrea Motis (på bild överst) samt ungdomsensemblerna LUST, SLUSK och Mittfolk

 

– Som vanligt har vi även gästande musiker från andra delar av världen. Pianisten David Huang, solist med Nordiska Kammarorkestern vid invigningskonserten, den spanska (katalanska) sångerskan och trumpetaren Andrea Motis med kvintett, Trio Huang–Draglund– Rudolfsson med bas i Stockholm, den romske dragspelaren Lelo Nika,  berättar Lennart Åkermark, musikchef vid Scenkonst Västernorrland.

I trion Huang–Draglund– Rudolfsson ingår David Huang, piano, Filip Draglund, trumpet, Mikael Rudolfsson, trombon.

 

Barcelonabaserade sångerskan, trumpetaren och kompositören Andrea Motis är ett stjärnskott på den europeiska jazzhimlen. Endast 22 år gammal har hon redan gett ut sju skivor, de flesta tillsammans med vapendragaren Joan Chamorro (som med sin kvartett kommer till festivalen), men också den rosade soloskivan Emotional Dance.

Kolla Motis’ webbplats för att höra hennes sång och spel ›

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.