Ny konstnärlig chef i Norrköping

Norrköpings Symfoniorkester (med sina 85 musiker) har rekryterat Henrik Marmén till ny konstnärlig chef. Henrik Marmén är utbildad pianist och har varit orkesterchef vid Malmö Opera sedan 2010. Dessförinnan var han kulturskolechef i Malmö och Varberg.

Henrik Marmén har gedigna kunskaper om orkesterarbete och repertoar och lång erfarenhet av organisationsutveckling. Han är i grunden pianist och pianopedagog, utbildad bland annat vid Universität der Künste i Berlin, Musikhögskolan i Malmö och Mozarteum i Salzburg.

Han tillträder som konstnärlig chef för orkestern den 12 februari 2018.

 

– Vi är mycket nöjda med att ha rekryterat en chef till Norrköpings Symfoniorkester. Vi vill både bibehålla vår kärnverksamhet och hitta nya uttryck, både fördjupa och förnya verksamheten, säger Pia Kronqvist, VD.

– Henrik stämmer utmärkt in på den kravprofil vi tagit fram. Han har både erfarenhet som musiker och kunskap från opera- och konsertvärlden. Dessutom har han varit kulturskolechef och förstår hela den kommunala verksamheten som vi också verkar i.

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.