FST mutfriade – allt fokus på 100-firandet

Föreningen Svenska Tonsättare (FST) har av Stockholms tingsrätt friats från anklagelserna om att den traditionsenliga julmiddagen skulle kunna betraktas som en muta.

– Det är naturligtvis med en stor lättnad och glädje som vi tar emot domstolens besked om att FST inte har begått något olagligt och att julmiddagen inte har varit en muta, säger Martin Jonsson Tibblin, ordförande för FST.

 

I domen skriver tingsrätten att man har tagit hänsyn till att tillställningarna varit branschträffar med stor och bred närvaro och att det förekommit prisutdelningar. Det har också varit av betydelse att tillställningarna bevakats av media och varit återkommande under många år.

– Det har varit en väldigt lång och krävande process för alla inblandade och det är skönt att det är över. Vi vill behålla syftet med julmiddagen, att verka för en dialog och skapa kontaktytor i det svenska musiklivet. I vilka former det blir framöver får vi återkomma till, säger Martin Jonsson Tibblin.

Det var 2014 som Riksenheten mot korruption inledde en förundersökning mot FST:s tidigare ordförande Martin Q Larsson om föreningens traditionsenliga julmiddag skulle kunna anses som givande av muta.

– Nu känns det skönt att vi äntligen kan lägga fokus på arbetet inför FST:s 100-årsjubileum nästa år. Då kommer vi tillsammans med övriga musiksverige att uppmärksamma svenska tonsättare och manifestera konstmusiken i hela landet, säger Martin Jonsson Tibblin, ordförande för FST.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.