Akademipris till Sofia Berg-Böhm

Skådespelaren och sångerskan Sofia Berg-Böhm får Kungl.Musikaliska akademiens Folkmusikpris, för ”ett kraftfullt musikerskap som med värme och integritet berättar och berör”.

Sofia Berg-Böhm är utbildad vid Berklee College of Music, Teaterhögskolan i Malmö samt vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

 

Hon tilldelas Kungl.Musikaliska akademiens Folkmusikpris om 100 000 kronor med motiveringen:

”för ett kraftfullt musikerskap som med värme och integritet berättar och berör. Sofia Berg-Böhm söker och prövar med lust och en nyfikenhet fästad vid en stark och drivande kärna. Det egna uttrycket, format med kunskap och lyhördhet i mötet med olika traditioner och musiker. En självklar medmusikant och en lysande solist som utmanar och inspirerar.”

Musikaliska akademiens Folkmusikpris tilldelas en person eller en ensemble för ett konstnärsskap av stor betydelse för folkmusik i Sverige. I begreppet folkmusik innefattas inhemska och invandrade folkmusiktraditioner i Sverige idag. Priset delas ut vid akademiens årliga högtidssammankomst den 27 november.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.