Från världsarvsoperahus till världsarvsoperahus

I november kommer Drottningholms Slottsteater med Così fan tutte att gästspela på Opéra Royal i Versailles – för tredje gången.

Drottningholmsteatern har tre år i rad spelat Mozarts Da Ponte-trilogi under ledning av den franske barockspecialisten, dirigenten Marc Minkowski (t h). De två första operaföreställningarna har blivit internationella succéer och både Figaros bröllop och Don Giovanni har spelats på Drottningholms Slottsteater i Stockholm liksom på Opéra Royal i Versailles.

Così fan tutte, som är den tredje och avslutande delen i trilogin, gick för utsålda hus på Drottningholm i somras och gästspelar i Versailles den 8, 9, 11 och 12 november.

– Att återvända till Versailles med den tredje och sista delen blir en flott avslutning på vårt treåriga äventyr och en start på trilogins nya liv efter Drottningholm, säger Sofi Lerström, teaterchef på Drottningholms Slottsteater.

 

I samproduktion med orkestern Les Musiciens du Louvre och Château de Versailles ställer man upp med detta team:

Serena Malfi (Dorabella) och Ana Maria Labin (Fiordiligi) i Così fan tutte. Foto: Mats Bäcker

Dirigent: Marc Minkowski
Regissör: Ivan Alexandre
Scenograf: Antoine Fontaine
Medverkande: Ana Maria Labin, Serena Malfi, Robert Gleadow, Anicio Zorzi Giustiniani, Maria Savastano, Jean-Sébastien Bou

Drottningholmsteaterns kör: Miranda Colchester, Janna Vettergren, Viktor Rydén, Lars J Nilsson

Drottningholmsteaterns orkester

 

Opéra Royal de Versailles invigdes 1770 och är liksom Drottningholms Slottsteater (från 1776) ett världsarv enligt UNESCO.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.