Spännande duo-kombos på Gunnebo

Förr var det litterära soaréer och musikaliska salonger i dessa slottsbyggnader, precis som på nästan alla bättre slott och herrgårdar landet runt.

Idag är det ofta kammarmusiken som tagit över och stegat in på parkettgolven.

På Gunnebo Slott i Mölndal har man de senaste tio åren ställt till med kammarmusikkonserter och trädgårdskonserter. I år verkar man ha fått till en riktigt spännande helg (26 – 28 maj) med några högst intressanta duo-kombinationer:

The Gothenburg Combo

Gitarristerna David Hansson och Thomas Hansy bjuder på en historisk djupdykning i den svenska musikhistorien. Gothenburg Combo står för musiken och Dick Harrisson är ciceron och presentatör. Konserten är en vidareutveckling av utställningen ”The History of Swedish Music” som The Gothenburg Combo skapade för American Swedish Institute 2015, i Minneapolis, USA, som besöktes av mer än 100,000 besökare.

Willemark – Zilliacus

Ett mästarmöte mellan sångerskan/riksspelmannen/violinisten Lena Willemark och en av Sveriges främsta violinister Cecilia Zilliacus. Räkna med häftiga gränsbrytningar och mycket finlir. J S Bach och Sven-David Sandström samt svensk folkmusik finns med i programmet.

Duo ViNa

Violinisten Victoria Stjerna och pianisten Natalia Kremska är en redan väletablerad duo-kombination som har hunnit göra tydliga avtryck på den svenska musikscenen; de båda musikerna möttes 2013. Här släpps de fram på nytt, i full musikalisk frihet, med musik av W A Mozart, Albert Schnelzer och Johannes Brahms.

 

Detta händer på Gunnebo Slott och Trädgårdar, Mölndal, den 26–28 maj.
I maj 2018 är man tillbaka med kammarmusikkonserter.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.