HemOrkestrarNy, svensk violinkonsert uruppförs i Norrköping

Ny, svensk violinkonsert uruppförs i Norrköping

Symfoniorkestern i Norrköping kommer att uruppföra en violinkonsert komponerad av tonsättaren/dirigenten B Tommy Andersson.

Violinkonserten, som är beställd av orkestern, är direkt skriven för orkesterns 2:e konsertmästare, Paul Waltman (bilden ovan) och har titeln Hommage till Michelangelo; en hyllning till den italienske renässansmästaren.

 

 

Paul Waltman tog sitt solistdiplom vid Kungliga Musikhögskolan 1998. Har har varit anställd vid Kungliga Filharmonikerna och Sveriges Radios Symfoniorkester och är sedan 2010 andre konsertmästare i Norrköping Symfoniorkester. Han framträder ofta både som solist och kammarmusiker och 2008 gavs en kritikerrosad cd ut, där han spelar musik av Erich Korngold.

 

Tid: torsdagen den 11 maj kl 19.00
Plats: De Geerhallen, Norrköping

Till webbplatsen för Norrköpings symfoniorkester ›

 

 

%d bloggare gillar detta: