2 x 100,000 kr till unga musiker

Anders Walls Giresta-stipendier hör till den exklusiva gren i dagens stipendieflora som bär de tydliga mecenat-dragen.

 

Sopranen Marlena Keine (f. 1991) från Riga, Lettland (t v på bild) har ­tilldelats det ena av årets två Giresta-stipendier på 100.000 kronor. Började som femåring i musikskolan. Marlena tog 2016 sin masterexamen i sång vid Estlands musik- och teaterakademi i Tallinn.

Sedan två år är även sångare som studerar på andra lärosäten välkomna till Operahögskolans provsjungning för Anders Walls sångstipendier. Lettiska Marlena Keine tog chansen att bege sig till Stockholm och lyckades imponera på juryn med sitt framträdande.

 

Violinisten Elna Carr (f. 1988), är uppvuxen i Hjärnarp och bor nu i Malmö, har ­tilldelats det andra Giresta-stipendiet på 100.000 kronor. Elna är 3:e konsertmästare i Danmarks Radios symfoniorkester och ingår tillsammans pianisten Håkan Quennerstedt i Duo Carr Quennerstedt. Hon startade sin violinistbana vid fyra års ålder enligt Suzuki-metoden.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.