Blåsiga dirigentbyten

På kort tid har det blivit pultförändringar för två av de mer betydande blåsarensemblerna i landet. Östgöta Blåsarsymfoniker släpper Cathrine Winnes, som istället blir konstnärlig ledare/chefdirigent för Stockholms Läns Blåsarsymfoniker.

Till Linköping och Östgöta Blåsarsymfoniker knyts fr o m 1 januari 2017 Christoffer Nobin som konstnärlig ledare och från 1 juli 2017 som chefsdirigent.

Båda är unga, men rutinerade musiker och dirigenter.

 

CATHRINE WINNES är född 1977; en norsk orkesterdirigent som dirigerat de stora symfoniorkestrarna i Sverige, Norge, Danmark och Estland och regelbundet gästar de professionella blåsorkestrarna i Norge. Hon arbetar gärna med ny musik och opera, t ex vid flera festivaler som ULTIMA och Oslo Operafestival.

Cathrine avlade diplomexamen i orkesterdirigering 2004, efter studier med Ole Kristian Ruud, och tidigare Jorma Panula i Stockholm. Sedan 2008 är Cathrine lektor i orkesterdirigering vid Norges Musikkhøgskole, där hon först utbildade sig i musikpedagogik och klassisk saxofon.

 

CHRISTOFFER NOBIN är född 1978; dirigent, tonsättare och arrangör. Han har dirigerat de flesta svenska symfoniorkestrarna samt vid operahusen i Stockholm, Göteborg och Malmö och är en flitig gästdirigent utomlands, bland annat för Die Deutsche Kammerphilharmonie, Bremen.

Christoffer Nobin har spelat in dataspelsmusik med LSO, London Symphony Orchestra, samt arbetat vid Metropolitan Opera i New York, Großes Festspielhaus i Salzburg, vid Barbican Center i London, Théâtre des Champs-Élysées i Paris och vid Minato Mitai Hall i Tokyo.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.