HemOperaNy vd för Ulriksdals Slottsteater

Ny vd för Ulriksdals Slottsteater

Fredrik Forslund (gift med operasångerskan Emma Vetter) blir ny vd för Ulriksdals Slottsteater, efter avgående Per Arthur Segerström.

Fredrik Forslund har varit verksam på teatern som producent sedan 2006 och tillsätts nu av styrelsen som vd för Stiftelsen Ulriksdals Slottsteater, som bedriver verksamheten vid Sveriges äldsta rokokoteater Confidencen.

ulriksdals_slottsteater_salong– Fredrik har de senaste åren lett stora delar av det dagliga arbetet. Vi är övertygade om att han har rätt kompetens och vision för att leda teatern framåt. Fredrik har stora kunskaper inom scenkonstområdet och massor med energi för att fortsätta utveckla Confidencen som ett historiskt kulturarv där man kan uppleva opera som på 1700-talet”, säger Prinsessan Christina Fru Magnuson, ordförande i Stiftelsen Ulriksdals Slottsteaters styrelse. Confidencen bär ett stort kulturarv, med en unik miljö och historia sedan 1753. Teatern arbetar aktivt för att scenkonsten ska bli tillgänglig för fler, samt att värna om Confidencens historiska arv in i framtiden.

 

– Ulriksdals slottsteater Confidencen är en unik byggnad där vi har möjlighet att experimentera och utforska 1700-talsoperan på ett sätt som man inte har någon annanstans i världen, bland annat genom möjligheten att scenbelysningen endast består av levande ljus, säger Fredrik Forslund.

– Detta tillsammans med möjligheterna att ge konserter och föreställningar på högsta konstnärliga nivå inom den samtida repertoaren gör oss unika och attraktiva för en bred publik.

 

 

%d bloggare gillar detta: