Prisade för musicerande i Luthers anda

Stockholms stift har ett kyrkomusikaliskt pris, S:ta Ceciliapriset, som årligen delas ut. I samband med stiftets kyrkosångarhögtid Jubilate  i Gustaf Vasa kyrka, överlämnades priset till Karin Runow, Sollentuna, och Sonny Jansson, S:t Matteus församling ii Stockholm.

Karin Runow får Ceciliapriset för att hon i Luthers anda är en skapande kyrkomusiker och tonsättare med fokus på barnen. En inspirerande kulturbärare och folkbildare med fötterna på jorden och hjärtat i evangeliet, enligt juryns motivering.

Sonny Jansson får Cecilapriset för att han i Luthers anda, som kör- och orkesterdirigent, bygger broar mellan kyrka, tonsättare och lärosäten. Med konstnärlighet, kreativitet och djupt rotad övertygelse inspirerar han amatörer och professionella  i vetskap om att ett plus ett alltid är mer än två, motiverar juryn sitt val.

Pristagarna får diplom och 20,000 kronor var.


S:ya Ceciliapriset instiftades av Stockholms stift 1992 och delas ut till någon som på ett förtjänstfullt sätt verkar för kyrkomusiken i Stockholms stift. Nominerar gör arbetskamrater eller församlingsbor.