Så gör du en oklassisk konstmusik-glögg

Med inspiration från ett klassiskt glöggrecept (ursprungligen från sent 1800-tal) publicerar vi här en modernare variant – Konstmusik-Glögg.

Den här är främst tänkt för konserthusledningar och programråd, men även för arrangörer av kammarmusikfestivaler – och inte att förglömma: för den intresserade konsertpubliken.

Konstmusik-Glögg är inte en årgångsglögg (2017) utan kan tillredas även nästa år. Och därefter i många år framöver.

För kom ihåg: det tar tid att hitta balansen och nå fram till den perfekta formulan.

 

0,75 l rödglödgad nyfikenhet på repertoaren utanför den traditionella
2 st kanelkryddiga överväganden; har stycket gjorts förut? varför inte?
8 st nej-lika svar från programrådet
12 st kärnfulla argument tillbaka för att detta, i jämställdhetens tecken, bör prövas (gärna med kardemumma-feeling)
5 tsk sötmedel i form av lyssningsexempel
1,5 dl starkvara; rekvirera partitur
man-andel efter behag
russin plockas ur kakan för att möta redan satta kulturpolitiska mål

 

Konstmusik-Glögg serveras uppvärmd i det nya säsongsprogrammet. Beräknas räcka till 11–18 % andel nykomponerad musik av den totala repertoaren.
Bör ej serveras till personer som redan vet bäst.

Vid behov, eller om tillredningen inte märktes: gör en sats till.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.